ROȘIILE CU GUST DE PĂMÂNT fac parte din programul de guvernare roșu al PSD. Alcătuit totalmente de Dragnea. Totul are gustul Ordonanței nr 13. Inclusiv gestul absurd de implantare în Piața Victoriei a târgului de Crăciun al doamnei Firea. Primăria consideră că Piața e proprietatea ei. Extraordinar! Noi credeam că străzile sunt ale întregului popor. Nu știam că călcăm pe pământul pesedeului.
Scăderea în sondaje a popularității jupânului Dragnea l-a alarmat pe acest ins care se vrea stăpânul inelelor. D-aia nu mai face băi de prostime. E deja în buncăr. Pregătește votarea de marți, în Parlament, a mârșăviei care să-l spele de păcate.
Dragnea a apreciat, în timpul unei vizite în reprezentativul judeţ Olt, calitatea purpurie a tomatelor româneşti, afirmând ceva de un haz nemaipomenit, țărănesc, teleormănean get-buget  că “pământul dă gustul roşiei”. Liderul social-democraţilor a dez-gustat din roşiile din prima producţie a acestui an, oficiind parcă un ritual. Deşi soiul este unul adus din Bulgaria, liderul  a subliniat că tomatele sunt româneşti. Roșii-galben-albastre.
Și Dragnea a cuvântat și binecuvântat, cam tot la nivelul intelectual al lui Daea: “Ştiţi la ce spun eu roşie românească? La o roşie care este crescută în pământul acesta. În afară de soi, cel mai important este ce avem în pământ. Puteţi pune această sămânţă  de roşie, în orice sol din lume şi nu va avea acelaşi gust. Pământul îţi dă gustul roşiei. (Rețineți, PĂMÂNTUL ÎȚI DĂ GUSTUL ROȘIEI! N.n.) O face gustoasă, bogată, parfumată… Roşiile româneşti sunt alea mari, care apar pe undeva prin vară-toamnă”, a declarat Liviu Dragnea, după ce a muşcat dintr-o tomată de la Cilieni. Și celălalt isteț, de la agro, Daea, a subliniat faptul că solul românesc este cel care ajută la calitatea tomatelor. “Acelaşi soi este diferit în pământul românesc, aici este mai bun ca oriunde”. Cu ce naiba e diferit? Ei, aici e aici. Intervine neaoșismul.

„Străinii vor să ne otrăvească”, a zis Dragnea. “Trebuie să prezentăm public ce conţine o roşie românească, de Teleorman şi ce conţin roşiile din alte ţări. Atunci să fie conştienţi, dacă vor să se otrăvească. Există posibilitatea să mănânci ceva curat şi noi cu asta am crescut cu toţii (…) România este inundată, de ani de zile, de roşii din afară şi eu nu-mi permit să cert românii. Eu n-o să cumpăr în viaţa mea o roşie din altă ţară”. Nici din Statele Unite, unde te-ai dus să pupi masa la care se așezase Trump. Ei, zău! Bravos, să ne trăiești, dom` președinte (de CeAPe)! Așa o țară roșie n-a fost România niciodată, decât după alegerile la care a ieșit pesedeul. Un grup redus de votanți ne-au dat pe mâna PSD în absența de la urne a majorității țării, ca să ne spună azi că „o copleșitoare majoritate a votat cu noi”. Gunoi. N-am știu că programul partidului social-democrit e unul pentru roșii. În JIUdeţul Olt, peste 1.500 de persoane s-au înscris în „Programul pentru tomate”, desigur menționat în programul de guvernare, aceştia având posibilitatea de a primi de la stat 3.000 euro dacă reuşesc să vândă 2.000 kilograme până la sfârșitul LUMII mai sau în perioada noiembrie-decembrie. De ce EURO, această otrăvită monedă străină?

Totodată Dragnea a decis că trebuie să mai reducă din prerogativele prezidențiale ale lui Iohannis, un „străin”.
Printr-o ordonanţă de urgenţă, Executivul a decis ca propunerea pentru preşedinţia Autorității de Reglementare în Comunicaţii să nu mai meargă la Palatul Cotroceni, ci direct în Parlament. Iohannis este supărat pe modul în care Guvernul (de haiduci, n.n.) a decis să-i ia această atribuţie.
„Seamănă izbitor cu speţa ordonanţei 13. Probabil această coaliţie care este la putere acum a vrut să îmi arate mie că ei fac jocul”, spune Iohannis. Jocul cu cojocul. Vor urma demonstrații mari și periculoase.

„Dacă se guvernează doar pentru a arăta că ei (EI, pesedeii, n.n.) pot face orice. Asta ştim din capul locului”, spune Iohannis. „Este mai degrabă o problemă de oportunitate. Dacă acum, PSD, fiindcă a ajuns la putere, vrea să schimbe toate legile în care apare preşedintele doar ca să arate că este la putere, nu mi se pare demersul nici cel mai urgent, nici cel mai important şi nici cel mai oportun. Dar orice se poate discuta, dar soluţia trebuie să fie o soluţie pentru România şi pentru români, nu pentru politicienii care acum vremelnic sunt la putere”, spus Iohannis.

Crăciunul roșu începe. Programul pentru tomate continuă, prin eliminarea treptată a președintelui României din toate activitățile/prerogativele sale. Tomatele înainte de toate. Înroșite de sânge. De anarhia preconizată de Firea. Păzea, nu umblați prin București dacă nu e neapărat necesar. Marți se votează mârșăvia.

Advertisements