descărcare (1)descărcare (8)Teroristul Gavrilo Princip are statuie la Sarajevo, în partea sârbească a orașului. Nu numai sârbii bosnieci, sârbii în general, dar și rușii panslaviști susțin mitul eroic al terorismului. Care a declanșat Primul Război Mondial. Străzi care-i poartă numele, un adevărat cult ca pentru un erou național…O adevărată sfidare a opiniei publice, o gravă jignire pe care o populație complexată, cu o gravă rămânere în urma civilizației o aduce omenirii și celor 10 milioane de victime ale acelui război. Ca o consecință a acelei nenorocite conflagrații, clauzele așa-zisei Păci de la Paris a determinat și un al doilea război devastator. Și o Serbie Mare, Iugoslavia s-a destrămat sub ochii noștri, demonstrând că imperiile artificial create în 1919 au fost iluzorii.

Nostalgicii i se închină și azi dezaxatului, micului Hitler slav.

Datorită lui Gavrilo Princip și a păcii nedrepte de va Paris a avut loc al doilea război mondial. Totodată să nu uităm că Iugoslavia a primit din partea marilor puteri un cadou important, pentru prestația teroristă împotriva imperiului, O PARTE A BANATULUI.

MÂNA NEAGRĂ îl avea șef pe colonelul Dragutin Dimitrievici, șef al serviciilor de informații al armatei sârbe. SERBIA NU ERA MAI PUȚIN EXPANSIONISTĂ DECÂT AUSTRO-UNGARIA. Ba chiat mai mult, avea gustul măririlor teritoriale.
SERBIA ESTE UN CAZ TIPIC DE IMPERIALISM. Nu era mai binevoitoare cu naționalitățile decât Austro-Ungaria. Totuși, genocidul bosniac ar fi fost de neconceput în Austro-Ungaria. Serbia avea/are un potențial de violență ieșit din comun. Bosnia și Herțegovina, anexate Autro-Ungariei au stimulat furia sârbă. FĂRĂ GAVRILO PRINCIP N-AR FI EXISTAT HITLER. De ce a sărit Rusia în apărarea Serbiei? (Panslavismul lor era sprijinit și de Franța, vinovată pentru ajutorul dat țarului pentru extinderea căilor ferate, necesare facilitării mobilizării armatei.) Ce a pierdut Rusia în Primul Război Mondial a câștigat în al doilea…Apoi a pierdut din nou. Sârbii n-au decât să-și etaleze monștrii care au intrat în bronz. Nu de alta, dar turiștii care vor trece prin Sarajevo vor afla, dacă vor, ceva istorie pe cale de a fi dată uitării.

 

Advertisements