Nebunia tracă

În 16 iulie la TV B1 a fost invitat un domn care susținea că latina s-ar trage din română, că toate limbile își au ca origine limba vorbită în grădina maicii domnului. „Și uite, așa se răspândea ciobanii noștri în toată lumea, așa, așa…” Cuvintele cerc, cercetare, cerneală, cerdac etc. au în comun același cer-. Și altele ce atestă încă un individ lovit de streche. De departe depășit de cazul de mai jos…

S-ar putea crede că scrisul pe teritoriul românesc chiar a fost o împătimire autohtonă, de care nu prea aveau parte analfabeţii civilizaţiilor megalitice apusene. Iată că, pentru tăbliţa din Tartaria transilvană, considerată de tracomani drept prima atestare a unei inscripţii, masonii britanici au dat verdictul: inscripţii primitive pentru observarea astronomică.

Dar un profesoraş de provincie, Ionel Cionchin din Timișoara leagă opinca traco-dacă de imnul britanic. „Jocografia ca formă arhaică de scris, cu picioarele ritmice sau poliritmice în bătătură după datina străbună. Hora este jucată şi scrisă în cerc închis ca o sferă care se roteşte ca sfera pământului în jurul soarelui, înspre dreapta, începând cu piciorul drept, că au fost virtuoşi, şi viteji. Mulţi ostaşi, cu comandantul lor Arthur( Ar- thur), stabilindu-se în Irlanda şi Scoţia. Irlandezii zic la la joc GIOC, iar la jucător JOKEU şi joacă în bătătură, după datina străbună la măsuratul oilor în ritm axsax, daco-trac în cimpoane (cimpoaie), imnul regal al Angliei, care este de origine daco-geto-tracic; şi poartă gaci în carouri, ca la dacii liberi din Maramureş. Cavalerii (căluşarii), din analiza paşilor de joc scrişi pe gurguiul sau gurzaiul opincilor dace care au vârful în sus, ca un ciont de pajură împărătească care acţionează pe sol, gaia, geea sau glia care este muma pământului. Zamolxe(s) a introdus în cultul lui sincretismul monoteist, monahia, monarhia, monogamia, morala şi multe altele. Pe trigonometrul de lemn pe care m-am suit pe scară până în vârful lui, cu luneta telescopică de campanie am văzut Bucureştiul, Sofia, Vidinul, Vîrşeţul cu cula lui, Belgradul şi Viena.”

Alte jocuri străbune: „Decebal per Scorilo, care au şi ei axioane la brâul lui Scorilo şi Decebal jucate şi scrise în hexametrii dactilici pe lungi şi scurte, pe genunchi şi rupce în ritm aksak, şchiopătând dacopelasgotrac similar cu sirtakis sau Zorba grecul, care , de fapt , este Zorba pelasgul ca şi Receniţa bulgărească care este o geampara din vechiul regat, Ceardaş şi Friş Ceardaş este de ardeleneşte, bihorăneşte, bănăţeneşte ca şi haidukii, cehi şi slovaci cu Baltagul care îs similari cu căluşarii-lotri ai românilor din Transilvania. Colomeica Ucraineană este ţărăneasca din Transilvania noastră . Toate aceste denumiri sunt luate din limba română ca limbă de sinteză din care s-au format limbile aventurilor barbare conlocuitoare, care sunt artificiale ca şi portul stilizat la maxim denaturat şi simplificat”.

Da, este posibil ca totul să fie românesc pe această planetă. Un sincer bravos! Mai greu e cu autostrăzile şi cu civilitatea la români!

Advertisements