Marea întârziere o datorăm „pescarului”

Dar nu întârzierile lui Iohannis au blocat cele câteva luni de inactivitate guvernamentală din acest an. Calendaristic vorbind, prima blocare i-a aparținut jupânului Dragnea, care a ținut bugetul în loc, până ce nu au fost tăiate veniturile în plus, atribuite Internelor, pe care le consideră aservite președintelui. În acest fel tăiat bugetul a întârziat într-un week-end și la Cotroceni, dar a fost aprobat. Propunerea de premier a doamnei Shaidehh a fost o provocare adresată nu cu bună intenție președintelui. Iarăși o întârziere – vinovat – Dragnea. Președintele a aprobat propunerea de premier a lui Grindeanu. Dar tot din cauza jupânului von Teleormann guvernul a fost pus să lucreze prioritar la ordonanța 13, legea cu adresă care a ridicat țara. Nu erau alte misiuni, altele decât salvarea lui Dragnea. Țap ispășitor a fost găsit ministrul Justiției, dat repede jos. DNA a început audierea guvernului pentru a afla împrejurările elaborării ordonanței. Depășirile de atribuție au fost analizate de noul ministru al Justiției, pe baza constatărilor unui CCR pro-pesedist. Trebuia, la ordinul PSD, să fie dați jos doamna „Chioveși” și procurorul general Lazăr. Analiza ministrului a fost în ton cu aspirațiile lui Dragnea, dar s-a opus demiterii unor persoane. Partidul la putere a cerut din această cauză destituirea ministrului Justiției, abia întronizat. Între timp au început scandalurile dintre Victor Ponta și Dragnea, Tăriceanu și Constantin, parcă pentru a lansa o perdea de fum peste haosul politic. Clasa politică și presa s-au inflamat. Dar președintele nu mai putea fi incriminat pentru aceste întârzieri ale guvernării. Șleahta pospolită de la RomTv sau Antena3 a început să facă un oribil scandal pentru demiterea lui Klaus Iohannis pentru căsuțele de la Sibiu și să continue șlefuirea pantofilor lui Dragnea. Pentru a sancționa într-un fel pe Kovesi și Lazăr, ministrul Justiției, Toader a fost pus să asmută un audit la instituțiile care nu-l susțin pe Dragnea.
Demonstrațiile de stradă pentru căderea guvernului au fost orchestrate de Dragnea, cel cu promisiunile pensiilor și salariilor mărite. DE ACEEA NICI NU A CĂZUT GUVERNUL, pentru că era totul aranjat. Urma, după căderea lui Grindeanu, desigur, propulsarea lui Dragnea ca premier. Or nu asta a voit jupânul. O suspendare a lui Iohannis, chiar o demitere a sa ne-ar fi adus un președinte nou, român și ortodox, ales cu drag de teleormăneni. Meleagul în care bogătanii au lac (la vilă) iar sărăcanii puț. Ei se scaldă în lac, iar bietul copil, care a fost lăsat nesupravegheat, a picat în puț. Salvat fiind după 11 ore…Ăsta e adevăratul Teleorman…
Administratia Prezidentiala, alaturi de Comisia de la Venetia si cu sprijinul APCE, au organizat la Cotroceni Conferinta Internationala „Interactiunea intre majoritatea politica si opozitie intr-o democratie”. Ca să vezi ce coincidență, exact în aceleași zile la Sinaia Dragnea a ordonat o adunare PSD&ALDE având ca scop principal semnarea legii salarizării. Nu-i așa că e mai importantă asta pentru „popor”?
Manevre la Curtea Constituţională au amânat, pentru a treia oară, sesizarea făcută de Avocatul Poporului la Legea care le interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în Guvern. Este vorba de legea care i-a blocat lui Liviu Dragnea drumul spre fotoliul suprem. „S-a amânat pentru că nu am reuşit să ajungem la o soluţie. E nevoie de mai mult studiu. E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică,” a relatat Valer Dorneanu, șeful Curții.
Dragnea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj la adresa protestatarilor din Piața Victoriei, cu o poză realizată în timpul protestelor din februarie peste care este suprapus un text ironic. “Au de gând să schimbe ora! Noaptea ca hoții!! #REZIST! #NU DORM!”,
Dragnea o vrea pe Liliana ȚUROIU, o creatoare de modă, președinte la Institutul Cultural Român. „Știți, băi, ce CV are?” Bun, vine de la Videle – Teleorman, rudă cu Videanu – via PDL.
Întârziere mare, tocmai în preajma zilei de 1 iulie. Ca să nu mai vadă „poporu`” banii promiși. PSD știa că nu se poate ține de mincinoasele promisiuni și l-au inventat din nou pe Grindeanu. Și marea loțiune de uzură împotriva propriului guvern. S-ar fi săturat Grindeanu de Pontifex Maximus și ar fi vrut să-l scoată de la domnie. Lucru greu de crezut că un parlament și un guvern de lingăi l-ar fi sprijinit. Și au întârziat din nou și ar fi dorit ca și Iohannis sî refuze premierul venit de la Brăila, de la „Tanti Elvira”. Dar, într-un maxim dezgust, sasul n-a mușcat momeala pescarului. I-a dat lui Dragnea „toată puterea sovietelor”. Crescându-i prestigiul în Occident, sau având această iluzie, președintele lasă pesedeul să moară lent, de propria-i mână, ca într-o otrăvire permanentă. Dar să-l salutăm pe noul prim-ministru, care arată sinistru, cu fața crăpată și fruntea îngustă. Dar măcar aista-i un pic cam bine cărunt. La sfârșitul anului Dragnea îl va trage pe roată și pe ăsta, pentru întârzieri…Căci asta-i țara cu un singur oraș, București, chit că-i singura capitală din lume cu nume la plural. Și cu un singur om care le aranjează pe toate, Ne-drag-nea.

Advertisements