Avionul prezidențial


Televiziunile românești s-au întrecut în ignoranță și rea voință în privința vizitei președintelui Iohannis în SUA. Realitatea TV a strălucit din nou prin absolut inexplicabila antipatie a lui Cumpănașu la adresa domnului Trump. Necumpănitele sale afirmații fac emisiunile sale nefrecventabile.
Secția de montaj a făcut pentru emisiunile cu vizita președintelui României un generic reprezentând Capitoliul de la Washington, având ca background muzical…imnul UK. Fain, ce mai, God Save the Queen! L-au rulat cam o zi, după care și-au dat seama de proporția gafei și au pus imnul Statelor Unite.
Interesantă a fost și povestea cu avionul împrumutat de administrația prezidențială, de data asta la petrecăreții de la România Tv a lui Ghiță. Întrebarea a sunat cu veșnicul „ce părere aveți?” La comandă, făcând pe placul televiziunii, Roșca Stănescu a răspuns că da, Iohannis trebuia să zboare cu ceva reprezentativ pentru țară, cu TAROM. Neștiind ispravnicul domn că ultimul Tarom capabil să ajungă până în America s-a pensionat demult. Hei, dar am primit recent un Boeing de care americanii nu mai au nevoie. Roșca Stănescu nu a văzut ce scaune are acest avion? D-alea de lowcost. Să tot stai zece ore strâns într-un asemenea scaun. Pentru deplasare s-a închiriat un avion mic, de 19 persoane sau cu 8 paturi. Un avion de dormit e mai potrivit pentru traversarea Oceanului. Roșcanii de la RoTv n-au de unde să știe asta. Ș-apoi un avion de linie pentru mai mult de o sută de pasageri nu era necesar, că doar nu mergea și cioporul de ziariști sau intelectuali, ca pe vremea lui Băse.

Ceva reprezentativ pentru România? Nu poate fi altceva decât avionul lui Traian Vuia care ar trebui să devină avionul prezidențial.

Advertisements