Ipocrizie franco-rusă

„O să vedeți o Franță mai mare decât SUA! UAAAAAAAAAAAA!”

BEZELE LA PARIS
Numai probleme esențiale i-a comunicat Macrou lui Putin, încă din campanie a promis să fie foarte dur. In acest sens, seful statului francez a evocat cazuri ale unor membri ai comunitatii lesbienelor, gay-lor, bisexualilor si transsexualilor (LGBT) din Cecenia si ”asteptarile” Frantei in privinta respectarii drepturilor omului. Știind câte ceva despre eventualele înclinații sexuale ale tânărului președinte, demonstranți ceceni au cerut să nu mai fie persecutați homosexualii lor. Știți, războiul cu Cecenia care l-a propulsat pe Putin în fruntea statului ar fi fost împotriva comunității gay, capitala Groznâi fiind transformată în GROAZĂ, distrusă de militarii sovietici, chipurile întru stârpirea răului? Și la Teatrul Dubrovca văduvele negre cecene, teroriste, probabil devenite lesbiene, au fost gazate de trupele Alfa și Omon(r) ale lui Putin. Și la școala din Beslan, unde teroriștii lui Putin au masacrat copii, or fi fost tot revendicări gay.
În timpul campaniei electorale, Macron a spus că sprijină extinderea sancțiunilor internaționale impuse Rusiei, dar a mai renunțat la ele. De când a fost ales, Macron pare să-și mai fi domolit retorica la adresa Rusiei, probabil tot din cauza promisiunilor lui Putin că va legaliza căsătoriile homosexuale, notează Reuters, deși a spus, după prima conversație telefonică pe care a avut-o cu președintele Putin, că încă au „poziții divergente”.
Macron spune că prioritatea sa în Siria este înfrângerea grupării Stat Islamic, ceea ce rezonează cu obiectivele lui Putin. Iar surse diplomatice spun că Macron este mai deschis spre dialog, după ce timp de mai mulți ani poziția Franței a părut inflexibilă, făcând dificil un compromis. Tanarul Macron e mai matur ca Trump, scrie o presă pupincuristă. Lui Putin nu-i va fi deloc usor cu el! I se rupe țarului de opiniile franceze.
Nu a existat un neserios concurs pentru cine strange mâna mai barbateste la aceasta intalnire.
Părând să-l dezmintă mereu și absolut infantil pe președintele SUA, Donald Trump, nu neapărat prin cuvinte, ci prin chiar stilul personalității sale, președintele Franței a părut să-i dea mai curând dreptate. Căci nu Bashar al-Assad a fost desemnat ca inamic principal.

Referindu-se la Petru cel Mare, Emmanuel Macron a afirmat:  “Este un exemplu al Rusiei care vrea să se deschidă faţă de Europa, care vrea să confere putere Europei”.
“Ceea ce este important în această istorie de trei secole este dialogul cu Rusia, care nu a fost întrerupt niciodată”, a afirmat Emmanuel Macron. Dialog care a ajutat mult la izolarea Germaniei și a împins căruța către declanșarea primului război mondial, urmat, necesarmente, după pacea cea imperfectă de la Versailles, de al doilea.
“Cetăţenii francezi s-au pronunţat în favoarea independenţei, angajamentului european, voinţei de a avea influenţă asupra destinului Europei. Niciunul dintre aceste subiecte esenţiale nu poate fi abordat fără dialogul cu Rusia”, a subliniat Emmanuel Macron. Ce ar fi Franța fără Rusia după Brexit?
“Franţa va fi vigilentă pentru menţinerea tuturor culoarelor umanitare în Siria, astfel încât oamenii nevinovaţi să nu fie victime ale incapacităţii noastre colective”, a subliniat Macron, citat de cotidianul Le Figaro. Oamenii nevinovați vor fi mereu victimele imbecilității conducătorilor lor.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, s-a declarat favorabil, la Paris, intensificării relaţiilor cu Uniunea Europeană, care ar putea să redevină un adevărat izvor de hrană pentru ruși. Că și Germania are nevoie de gaz rusesc…
“Relaţiile franco-ruse nu au început cu Petru cel Mare. Rădăcinile sunt mult mai profunde.” Au început cu Poincare și WW1, nu? Referindu-se la criza din Ucraina, Vladimir Putin a ţinut să remarce că sancţiunile contra Rusiei nu au niciun efect pozitiv:  “Am fost întrebat cum ajută sancţiunile impuse Rusiei la soluţionarea crizei ucrainene. Răspunsul este: în niciun fel”.
Evident. Rusia nu poate fi mișcată din loc. Au încercat și alții și au înghețat în stepele lui Stepan Stepanovici.
Mocrou și-a început cariera de președinte printr-un mare fâs. Iar Putin, prin inexplicabila vizită la Paris n-a făcut decât să sublinieze felul în care Europa se dă în stambă.

Advertisements