„Trebuie să nu ne culcăm pe urechi” (dixit Dragnea, 26 V)

În plină șampanie electorală, Dragnea a dat fuga la Airportul Otopeni, unde a venit, pe adresa TAROMULUI un Boeing de care SUA nu mai are trebuință. Avionul n-a fost cumpărat cu banii jos, urmând să-și amortizeze prețul în timp. Cu toate astea, înrămat de Grindeanu și de ambasadorul american Dragnea a glăsuit că e MÂNDRU DE TAROM, MÂNDRIA ȚĂRII. De un Tarom falit și vai de el. Odată intrat pe tărâm românesc, avionul Boeing devine, vorba altui mândru că e român și ortodox, Ponta, la rândul său un avion ortodox. Vom mai primi în total 30 de aparate de acest fel, s-a întrecut Dragnea în a se lăuda cu programul partidului. Taromul are avioane mai vechi de zece ani. Ei și? Un Jumbo 747 cu care am zburat între Frankfurt am Main și California, fără escală pe vulcanul din Islanda, avea treizeci de ani și se ținea bine. Respectivul avion Boeing, sfințit de alaiul de preoți de la Teleormanul lui Dragnea, zice-se că poate zbura 7000 km. Bine, bine, dar cu escală. Noua achiziție a Tarom a venit prin Nord, prin Groenlanda, pe traseul obișnuit al zborurilor companiei Lufthansa, din Germania la coasta Pacificului. Numai că Lufthansa nu face escală de aprovizionare la Reikjavik. Vai ș-amar ce mai avion e ăl de face escale în Islanda. Zboară 7000 de km. Dar cu câte escale?

România are doi președinți. De jure – Iohannis. De facto – Dragnnis. Președinte al PSD, al Camerei, se poate spune că și al guvernului, doar un singur domeniu nu-i stă la picioare – Justiția. Carevasăzică, un fel de separație a puterilor în…sat.
În cadrul acestui partid la putere Liviu Dragnea a instituit sloganul că „nimeni nu poate avea o opinie personală DECÂT ÎN BAIE”. Înțelegem că doar acolo pesedeii îl pot bârfi pe Dragnea. Cine greșește la locul de muncă va fi imediat exmatriculat. Și cum pe acest președinte teleormănean nu-l preocupă, de la intrarea la guvernare decât situația sa personală în fața justiției, unde îl dor cele două dosare penale și condamnarea, toate eforturile instituțiilor statului trebuie să fie direcționate spre „albirea” personajului, spre elaborarea unor legi și măsuri care includ neapărat ușurarea ascendenței sale spre fotoliul suprem. Doamna ministru Olguța Fasolescu a și declarat în public că nu-l vrea pe Dragnea premier, ci chiar PREȘEDINTELE REPUBLICII. Dar această dorință fierbinte a poporului roșu se lovește de dosarele dragniene.
Ieșind din baie, juristul pesedist Șerban Nicolae, șeful Comisiei parlamentare și-a permis să aibă OPINII PERSONALE, propunând niște amendamente la o preopunere de lege a grațierii care a venit de la guvern într-o formă care-l favorizează pe Dragnea. Răsmeriță în partidul de guvernământ? Da. Zice Nicolae: “Dl Dragnea a spus că nu este de principiu în favoarea graţierii, ci este categoric împotriva graţierii faptelor de corupţie. (…) E o chestiune de politică penală. Unii au o OPINIE, alţii au altă opinie. Dl prim-ministru am văzut că nu susţine amendamentele, ci susţine proiectul guvernului. E un punct de vedere (…) Probabil că guvernul are deja banii pregătiţi pentru amenda de la CEDO .” Întrebat dacă nu intră în conflict cu ceea ce susţine conducerea PSD, Nicolae a răspuns: “Nu e vorba de conflict. E vorba de OPINIE. Asta e partea dezbaterii. Nu înţeleg de ce vi se se pare că totul ar trebui să fie o chestie militărească pe bază de ordin, pe bază de comandă unică. Lucrurile fac parte din dezbatere”.
Jupânului nu-i convine faptul că unul dintre ai lui vrea să-l înfunde. El vrea legea grațierii așa cum i-a dictat-o personal lui Grindeanu, astfel ca persoana lui să fie eliberată de ceea ce îi pune în cârcă Justiția. „Eu cred că Comisia (că-co, s. n.) juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege. Cred că cea (că-cea, s.n.) mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern pentru că s-au schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit”, a spus Dragnea, care nu îşi doreşte ca Legea graţierii să fie adoptată tacit de Senat, ci să fie votată în forma avansată de Guvern. Acest lucru înseamnă respingerea Raportului făcut de Comisia juridică din Senat. Iar acum va urma și RĂZBUNAREA jupânului, care a îndrăznit să aibă opinii și în afara propriului său closet. Dragnea a dictat CExN al PSD (CEPEX AL PCR) sancţionarea lui Şerban Nicolae. Întrebat dacă Nicolae, precum şi ceilalţi senatori PSD care au votat amendamentul privind graţierea faptelor de corupţie, trebuie sancţionaţi, Dragnea a răspuns ironic: „Nu, o să primească câte (că-câ, s.n.) un premiu pentru că au promovat din nou PSD”, precizând totodată că,dacă nu mai are autoritate în PSD, se va apuca de pescuit profesionist. (Pescuit plin de cacofonii). Şerban Nicolae, răspuns pentru Dragnea: Camera e decizională pe proiectul graţierii.  “Nu e vorba de un răspuns pentru şeful de partid. Vă daţi seama că nu comunic cu preşedintele partidului prin intermediul declaraţiilor de presă. Din punctul meu de vedere, se nasc o serie de vicii tehnice în legătură cu redactarea proiectului de lege a graţierii şi chiar unele impedimente, care o fac inaplicabilă. Dar, mă rog, cei de la Cameră au ultimul cuvânt, sunt cameră decizională pe această chestiune.”
Televiziunile ne țin toată ziua lecții juridice. Dragnea ocupă tot spațiul mass media, un pic mai rămânând pentru ora de religie, chiromanție sau astrologie.  România fierbe doar în propria sa oală. Și totuși s-au întârziat multe obiective din „biblia” planului de guvernare a PSD.

Advertisements