Doi președinți

Dragnea și-a ridicat în cap tot PSD-ul. România are doi președinți. De jure – Iohannis. De facto – Dragnnis. Președinte al PSD, al Camerei, se poate spune că și al guvernului, doar un singur domeniu nu-i stă la picioare – Justiția. Carevasăzică, un fel de separație a puterilor în…sat.
În cadrul acestui partid la putere Liviu Dragnea a instituit sloganul că „nimeni nu poate avea o opinie personală DECÂT ÎN BAIE”. Înțelegem că doar acolo pesedeii îl pot bârfi pe Dragnea cu toate orificiile trupului uman. Cine greșește la locul de muncă va fi imediat exmatriculat. Și cum pe acest președinte teleormănean nu-l preocupă, de la intrarea la guvernare decât situația sa personală în fața justiției, unde îl dor cele două dosare penale și condamnarea, toate eforturile instituțiilor statului trebuie să fie direcționate spre „albirea” personajului, spre elaborarea unor legi și măsuri care includ neapărat ușurarea ascendenței sale spre fotoliul suprem. Doamna ministru Olguța Fasolescu a și declarat în public că nu-l vrea pe Dragnea premier, ci PREȘEDINTELE REPUBLICII. Dar această dorință fierbinte a poporului roșu se lovește de dosarele dragniene. De fapt Dragnea i-a criticat pe Olguța, pe ministrul de finanțe, pe Shaidehh și pe alți demnitari din guvern care nu iau destulă lumină de la partid, de fapt de la șeful acestuia și nu excelează în arta „comunicării”, care ar fi suficientă, chiar dacă deciziile sunt proaste.
Ieșind din baie, juristul pesedist Șerban Nicolae, șeful Comisiei parlamentare și-a permis să aibă OPINII PERSONALE, propunând niște amendamente la o preopunere de lege a grațierii care a venit de la guvern într-o formă care-l favorizează pe Dragnea. Răsmeriță în partidul de guvernământ? Da. Zice Nicolae: „Dl Dragnea a spus că nu este de principiu în favoarea graţierii, ci este categoric împotriva graţierii faptelor de corupţie. (…) E o chestiune de politică penală. Unii au o OPINIE, alţii au altă opinie. Dl prim-ministru am văzut că nu susţine amendamentele, ci susţine proiectul guvernului. E un punct de vedere (…) Probabil că guvernul are deja banii pregătiţi pentru amenda de la CEDO .” Întrebat dacă nu intră în conflict cu ceea ce susţine conducerea PSD, Nicolae a răspuns: „Nu e vorba de conflict. E vorba de OPINIE. Asta e partea dezbaterii. Nu înţeleg de ce vi se se pare că totul ar trebui să fie o chestie militărească pe bază de ordin, pe bază de comandă unică. Lucrurile fac parte din dezbatere”.
Jupânului nu-i convine faptul că unul dintre ai lui vrea să-l înfunde. El vrea legea grațierii așa cum i-a dictat-o personal lui Grindeanu, astfel ca persoana lui să fie eliberată de ceea ce îi pune în cârcă Justiția. „Eu cred că Comisia (că-co, s. n.) juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege. Cred că cea (că-cea, s.n.) mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern pentru că s-au schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit”, a spus Dragnea, care nu îşi doreşte ca Legea graţierii să fie adoptată tacit de Senat, ci să fie votată în forma avansată de Guvern. Acest lucru înseamnă respingerea Raportului făcut de Comisia juridică din Senat. Iar acum va urma și RĂZBUNAREA jupânului, care a îndrăznit să aibă opinii și în afara propriului său closet. Dragnea și CExN al PSD (CEPEX AL PCR) au decis sancţionarea lui Şerban Nicolae, rămas fără funcții. Întrebat dacă Nicolae, precum şi ceilalţi senatori PSD care au votat amendamentul privind graţierea faptelor de corupţie, trebuie sancţionaţi, Dragnea a răspuns ironic: „Nu, o să primească câte (că-câ, s.n.) un premiu pentru că au promovat din nou PSD”, precizând totodată că,dacă nu mai are autoritate în PSD, se va apuca de pescuit profesionist. (Pescuit plin de cacofonii). Şerban Nicolae, răspuns pentru Dragnea: Camera e decizională pe proiectul graţierii.  „Nu e vorba de un răspuns pentru şeful de partid. Vă daţi seama că nu comunic cu preşedintele partidului prin intermediul declaraţiilor de presă. Din punctul meu de vedere, se nasc o serie de vicii tehnice în legătură cu redactarea proiectului de lege a graţierii şi chiar unele impedimente, care o fac inaplicabilă. Dar, mă rog, cei de la Cameră au ultimul cuvânt, sunt cameră decizională pe această chestiune.”
Televiziunile ne țin toată ziua lecții juridice. Dragnea ocupă tot spațiul mass media, un pic mai rămânând pentru ora de religie, chiromanție sau astrologie. Aproape că au uitat și de alegerile din Franța. Știri externe nu se dau. România fierbe doar în propria sa oală. Și totuși s-au întârziat multe obiective din „biblia” planului de guvernare a PSD, care aruncă pisica în ograda de la Cotroceni.
Dar nu întârzierile lui Iohannis au blocat cele câteva luni de inactivitate guvernamentală din acest an. Calendaristic vorbind, prima blocare i-a aparținut jupânului Dragnea, care a ținut bugetul în loc, până ce nu au fost tăiate veniturile în plus, atribuite Internelor, pe care le consideră aservite președintelui. În acest fel tăiat bugetul a întârziat într-un week-end și la Cotroceni, dar a fost aprobat. Propunerea de premier a doamnei Shaidehh a fost o provocare adresată nu cu bună intenție președintelui. Iarăși o întârziere – vinovat – Dragnea. Președintele a aprobat propunerea de premier a lui Grindeanu. Dar tot din cauza jupânului von Teleormann guvernul a fost pus să lucreze prioritar la ordonanța 13, legea cu adresă care a ridicat țara. Nu erau alte misiuni, altele decât salvarea lui Dragnea. Țap ispășitor a fost găsit ministrul Justiției, dat repede jos. DNA a început audierea guvernului pentru a afla împrejurările elaborării ordonanței. Depășirile de atribuție au fost analizate de noul ministru al Justiției, pe baza constatărilor unui CCR pro-pesedist. Trebuia, la ordinul PSD, să fie dați jos doamna „Chioveși” și procurorul general Lazăr. Analiza ministrului a fost în ton cu aspirațiile lui Dragnea, dar s-a opus demiterii unor persoane. Partidul la putere a cerut din această cauză destituirea ministrului Justiției, abia întronizat. Între timp au început scandalurile dintre Victor Ponta și Dragnea, Tăriceanu și Constantin, parcă pentru a lansa o perdea de fum peste haosul politic. Clasa politică și presa s-au inflamat. Dar președintele nu mai putea fi incriminat pentru aceste întârzieri ale guvernării. Șleahta pospolită de la RomTv sau Antena3 a început să facă un oribil scandal pentru demiterea lui Klaus Iohannis pentru căsuțele de la Sibiu și să continue șlefuirea pantofilor lui Dragnea. Pentru a sancționa într-un fel pe Kovesi și Lazăr, ministrul Justiției, Toader a fost pus să asmută un audit la instituțiile care nu-l susțin pe Dragnea.
…Demonstrațiile de stradă pentru căderea guvernului se pare că au fost orchestrate de Dragnea, cel cu promisiunile pensiilor și salariilor mărite. DE ACEEA NICI NU A CĂZUT GUVERNUL, pentru că era totul aranjat. Urma, după căderea lui Grindeanu, desigur, propulsarea lui ca premier. Or nu asta a voit jupânul. O suspendare a lui Iohannis, chiar o demitere a sa ne-ar fi adus un președinte nou, român și ortodox, ales cu drag de teleormăneni. Meleagul în care bogătanii au lac (la vilă) iar sărăcanii puț. Ei se scaldă în lac, iar bietul copil, care a fost lăsat nesupravegheat, a picat în puț. Salvat fiind după 11 ore…Ăsta e adevăratul Teleorman…
Administratia Prezidentiala, alaturi de Comisia de la Venetia si cu sprijinul APCE, au organizat la Cotroceni Conferinta Internationala „Interactiunea intre majoritatea politica si opozitie intr-o democratie”. Ca să vezi ce coincidență, exact în aceleași zile la Sinaia Dragnea a ordonat o adunare PSD&ALDE având ca scop principal semnarea legii salarizării. Nu-i așa că e mai importantă asta pentru „popor”?
Manevre la Curtea Constituţională au amânat, pentru a treia oară, sesizarea făcută de Avocatul Poporului la Legea care le interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în Guvern. Este vorba de legea care i-a blocat lui Liviu Dragnea drumul spre fotoliul suprem. „S-a amânat pentru că nu am reuşit să ajungem la o soluţie. E nevoie de mai mult studiu. E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică,” a relatat Valer Dorneanu, șeful Curții.
Dragnea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj la adresa protestatarilor din Piața Victoriei, cu o poză realizată în timpul protestelor din februarie peste care este suprapus un text ironic. “Au de gând să schimbe ora! Noaptea ca hoții!! #REZIST! #NU DORM!”,
Dragnea o vrea pe Liliana ȚUROIU, o creatoare de modă, președinte la Institutul Cultural Român. „Știți, băi, ce CV are?” Bun, vine de la Videle – Teleorman, rudă cu Videanu – via PDL.

Iohannis a declarat că România își este propriul dușman în privința intrării în Spațiul Schengen.

Advertisements