Constructori și demolatori

002 Donald Trump a „ jignit” memoria unui erou american și musulman. Dar tot musulmani au fost și „eroii” care au intrat cu avioanele în W.T.C. ”(?). Desigur, spune Ali Merad, autorul cărții „Islamul”, „11 septembrie echivalează cu acţiunea unor desperados musulmani ce riscă să umbrească viitorul. (Au și făcut-o, n.n.) A fost o cruntă barbarie, cu tonalitate mesianică, tinzând să justifice mânia răzbunătoare a popoarelor umilite. Însă este cazul ca lumea islamică să înceteze a mai provoca frica…” Nu ne așteptam ca Barack Hussein să-l apere într-un fel pe Trump, cu toate că republicanul este un constructor, skyscraperii ridicați de el sunt opusul barbariei și nu ținte pentru eventualii viitori „desperados”. Trump a ridicat schele spre cer, devenind un simbol, în vreme ce policicienii ceilalți au gonflat lumea cu vorbe goale și promisiuni nerealiste. “Cred că am făcut o mulţime de sacrificii,” a declarat Trump într-un interviu pentru ABC News. “Lucrez din greu. Am creat mii şi mii de slujbe, zeci de mii de slujbe, am construit multe clădiri mari (…) Am avut un succes uriaş. Cred că am făcut destule,” Asta ]n vreme ce un oarecare discutabil, F.R. Ansari afirmă că “Viitorul aparţine Islamului – şi Islamului singur”. Europa schițează déjà niște măsuri de protecție și nu e cazul ca tocmai Statele Unite ale Americii să aibă atâtea opinii contradictorii, cu toată duritatea acestei campanii prezidențiale.
Dincolo de efigia unică a constructorului, incomparabilă cu puținele realizări ale altor președinți americani, restul e vorbărie de campanie. Trump l-a criticat dur si pe senatorul socialist Bernie Sanders, pe care l-a acuzat ca a facut un pact cu diavolul atunci cand a renuntat la cursa prezidentiala in favoarea contracadidatei sale. ”El a facut un pact cu diavolul. Ea este diavolul”. Biata doamnă Hillary…Intre timp, miliardarul este atacat atat de democrati, cat si de republicani, ține presa să comenteze în gura mare, pentru impresiile in legatura cu parintii soldatului musulman Khan. John McCain a sustinut ca Trump nu are niciun drept de a-i defaima ”pe cei mai buni dintre noi”. El însuși veteran al razboiului vietnamez, a fost in trecut tinta criticilor lui Donald Trump, care a sustinut ca un eroul de razboi nu este un soldat american capturat in lupta. in schimb, McCain a fost prizonier de razboi al soldatilor comunisti vietnamezi. Trump a sustinut că mama lui Khan nu a putut sa vorbeasca in cadrul Conventiei Democrate pentru ca ar fi o femeie musulmana asuprita de sotul ei.
“Hillary Clinton a dovedit că nu este calificată pentru orice funcție guvernamentală”, a răspuns Trump într-un comunicat la puțin timp după ce Barack Hussein Obama i-a predat ştafeta „emoţionat” candidatei oficiale a democraţilor, Hillary Clinton, şi l-a criticat deschis pe Trump.

Europa se mișcă. Preşedintele Hollande respinge ipoteza unei finanţări publice pentru moschei în Franţa. preşedintele considerând că nu se pune problema schimbării legii din 1905 şi, prin urmare, a modelului francez de laicitate.
La noi Stelian Tănase reia subiectul mega-moscheii propusă a fi ridicată în capitală.
„Toate serviciile de informații occidentale arată că aceste moschei, sunt dublate de școli etc. care sunt pepinierele de unde se recrutează fundamentaliștii care ajung să urască Europa, Occidentul. Nu este unul printre teroriști care să nu fi frecventat asemenea așezăminte. Aici își fac instrucția, trec la islam, se inițiază în invățăturile Coranului, se radicalizează sub influența unui imam mai vehement. Devin believers și încep să ucidă pe cei de altă religie decît ei, de preferință creștini. Putsch-ul eșuat din Turcia a scos inca o dată la suprafață aceste realități și rolul moscheilor.
In Turcia Erdogan a fost salvat de rețeaua imamilor și moscheilor de unde se recrutează credincioșii antieuropeni cei mai fanatici.
Oare SIE si SRI cercetează infiltrarea islamică, de ex, sub aparența miilor de prăvălii de tot felul , de la shaormării, la băcănii, la restaurante cu specific la firme de import/export !? Mulți vorbesc bine românește din studenția lor petrecută aici. Mulți au neveste românce. etc. Oare aceste firme si persoane sunt listate !? Activitațile lor sunt curate!? SIE si SRI cunosc ce legături au !?
In acest context, după putsch-ul de vineri noapte – întreb – cine mai dorește să se ridice o moschee la București!? Cine mai face pe tolerantul !? Cine vrea neapărat să fie politically correct!?
Nu văd de ce ar exporta Ankara o moschee la București, îmi pare rău. Nu vreau să fiu ipocrit, nu mă ascund în spatele așa zisei corectitudini politice ( e o prostie ). Nu cred că ne trebuie o moschee la București. Solicit organizarea unui referendum la București pe această temă.”
Nostalgicii Orientului de la București au repus pe Canalul D filmul cu sultanul Soliman Magnificul, probabil din simpatie pentru dictatorul Erdogan. De altfel știriștii pronunță foarte correct numele președintelui turc, „Erdo-an”, având mai puțină grijă când vorbesc despre „BRUXEL”.
Nu numai Stelian Tănase vrea referendum. Însăși catedrala neamului e în pericol. „Șantierul nu mai are bani. Clotilde Armand nu exclude ca USB să propună un referendum privind finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului: “Studiem acum care sunt sistemele folosite în alte oraşe. Am dat exemplul de la Barcelona, un exemplu recent.”
Primarii celor două orașe, Timișoara și Arad au semnat o rezoluție conform căreia administrațiile se angajează să lucreze la dezvoltarea metropolitană comună din punct de vedere economic, social și teritorial, având ca țintă atingerea unei populații de un milion de locuitori și creșterea calității vieții acestora.
Județul (megye) Csongrad din Ungaria și-a propus realizarea unui șenal navigabil pe Mureș, între Arad și Szeged. Totodată să refacă podul de la Cenad, dinamitat de armata română.
Ce mai face Recep? Tayyip Erdogan a condiţionat continuarea acordului cu Uniunea Europeană privind oprirea fluxului de refugiaţi spre Europa occidentală de eliminarea de către Bruxelles a vizelor pentru cetăţenii turci. Altminteri „ Ankara nu va respecta acordul din martie privind imigranţii” și un val de trei milioane de oameni va da năvală spre inima Occidentului. Erdogan este foarte critic la adresa oficialităţilor europene. (Ambasadorul Turciei la Bucureşti, discuții cu autoritățile române „în spatele uşilor închise”). „Dacă Parlamentul turc votează, suntem pregătiţi pentru reintroducerea pedepsei cu moartea”, a spus Erdogan.

 

Advertisements